Sposób przygotowania

Baraninę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki wielkości pudełka od zapałek. Z cytryny odkroić kawałek skórki, sok wycisnąć. Mięso przełożyć do garnka, dodać sok i skórkę z cytryny oraz liść laurowy, posolić, wlać tyle wody, aby przykryła mięso. Gotować je 45 minut, potem wyjąć, starannie osączyć, podsmażyć na oleju na złoty kolor i z powrotem włożyć do garnka. Na tłuszczu na którym się smażyło mięso usmażyć obrane i pokrojone w talarki cebule. Twaróg pokruszyć. Do baraniny w garnku dodać cebulę, twaróg, bulion i pieprz. Dusić je na małym ogniu, aż będzie miękka. Pod koniec duszenia włożyć masło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !