Sposób przygotowania

Umyty schab bez kości (najlepiej 1,5 kg) dość mocno posolić, natrzeć ziołami prowansalskimi i obłożyć plasterkami czosnku. Zawinąć szczelnie w folię (nie aluminiową tylko np. worek foliowy) i włożyć na dwa dni do lodówki.
Po dwóch dniach wyjąć z folii, zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec w piekarniku w temp. 170/180 stopni przez ok. 1,5 godziny. Jest kruchy i soczysty, najlepszy na zimno do kanapek.

(na zdjęciu po lewej stronie)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo lubię posmak czosnku w mięsie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super mięsko;)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    też lubię zapach czosnku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !