Sposób przygotowania

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i odrobiny cukru do miękkości, odcedzić. Ser starty na tarce o drobnych oczkach zagotować ze śmietaną cały czas ubijając trzepaczką. Dodać przyprawę uniwersalną i pieprz. Żółtka rozbełtać, zahartować 3-4 łyżkami sosu, wlewać powoli do sosu cały czas ubijając. Dodać masło. Ubijać tak długo, aż sos wyraźnie zgęstnieje (kilka minut). Sosem polać szparagi. Można je posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super propozycja!
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie. Będę musiała wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !