Sposób przygotowania

Do garnka włożyć kość, obraną włoszczyznę i zalać wodą. Zagotować i osolić. Zebrać ścięte białko, dodać ziele i liście oraz obrane i pokrojone w plasterki buraki. Dodać ocet a by buraczki nie straciły koloru. Gotować do miękkości . Wyjąć wszystkie składniki, powstały wywar przecedzić, dodać majeranek i przyprawić do smaku. Można podawać z ziemniakami, uszkami czy makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam taki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taki barszczyk z uszkami.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam barszcz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !