Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować ok 40 miniut. Włoszczyznę obrać, pokroić i dodać do gotującego się mięsa. Dodać sól i pieprz. Szczaw drobno posiekać i dodać do wywaru. Gotować, zupę zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Zagotować. Zupę podać z jajkiem ugotowanym na twardo

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Taka zupa kojarzy mi się z dzieciństwem. Mama ją gotowała :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ze świerzego szczawiu jest najlepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    juz tak dawno nie jadlam zupy szczawiowej...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !