Sposób przygotowania

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Cukinię opłucz, potnij w cienkie paski. Serek topiony pokrój na kawałki.
W garnku stop masło, zeszklij na nim cebulę. Oprósz mąką i zasmaż, nie rumieniąc. Do zasmażki dolej białe wino oraz bulion. Mieszając, doprowadź do wrzenia. Następnie dodawaj po kawałeczku serek topiony. Cały czas mieszaj, aż serek dokładnie się rozpuści. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Do zupy dołóż paseczki cukinii. Gotuj razem jeszcze 2-3 minuty.
Śmietanę ubij na sztywno. Bazylię opłucz, oderwij listki, kilka odłóż do dekoracji, pozostałe posiekaj. Dorzuć do zupy, wymieszaj. Każdą porcję zupy udekoruj kleksem bitej śmietany i listkiem bazylii.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Szkoda, że już nie mam cukinii bo przepis wygląda na bardzo apetyczny.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !