Sposób przygotowania

Mięso opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Zagotować. W międzyczasie opłukać i pokroić włoszczyznę, włożyć ją do gotującego się mięsa. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować na małym ogniu tak, żeby rosół tylko \" mrugał\" zdejmując szumowinę. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem, włożyć podpieczoną na palniku cebulę oraz zieleninę. Rosół podawać z makaronem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    nasza tradycyjna zupa...zawsze smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam rosół !! Mogłabym jeść go na okrągło :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam tę zupę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    NA PRZEZIĘBIENIE
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    najlepsza tradycyjna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam rosół
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zawsze smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !