Sposób przygotowania

Warzywa obrać, umyć i włożyć do garnka.
Wszystkie ryby umyć, pokroić na kawałki i również włożyć do garnka.
Zalać wodą, dodać liść i ziele i gotować na małym ogniu.
Gdy ryba jest ugotowana wyjąć ją łyżką cedzakową, ostudzić i podzielić na mniejsze kawałki.
Na dno naczynia, w którym ma być galareta umieścić groszek konserwowy odsączony z zalewy.
Ugotowane marchewki pokroić w kostkę i również położyć w naczyniu na groszek.
Na koniec wyłożyć kawałki ryby.
Wywar jeżeli to konieczne przecedzić przez gęstą gazę lub ściereczkę.
Odpowiednią ilość żelatyny dodać do gorącego wywaru i dokładnie wymieszać.
Zalać rybę i warzywa schłodzonym wywarem.
Odstawić do przestygnięcia a następnie do lodówki do stężenia na około 2 godziny.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Oj dawno nie jadłam takiej rybki:) Ta zapowiada się smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny sposób podania galaretki, wygląda bardzo smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też dawno nie jadłam takiej bo moi panowie nie przepadają a dla samej siebie to mi się nie chce robić...
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Nie przepadam za rybą w galarecie ale mój tata byłby szczęśliwy na widok takiej rybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !