Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu kroimy na porcje. Każdą z porcji oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i odstawiamy na koło godzinę. Po upływie tego czasu porcje delikatnie zbijamy tłuczkiem do mięsa. Bułkę tartą mieszamy na talerzu z ziołami prowansalskimi. Jajka rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy przy użyciu widelca. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor z obu stron.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    jak dlugo ich nie jem to tesknie za nimi :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez tak robie pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wyglądają super.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo fajny pomysł na połączenie bułki tartej z ziołami prowansalskimi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha kotleciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !