Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek, każdą naciąć wzdłuż, uważać by nie przeciąć do końca. Rozłożyć na blaszce. Żółty ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić w plasterki i skrpoić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Masło stopić na patelni, wrzucić cebulę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażone pieczarki ułożyć na przekrojonych parówkach, posypać startym serem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika zapiekać 10-15 minut w temperaturze 180 stopni, aż ser się rozpuści. Parówki podawać na gorąco z białym pieczywem i keczupem. Można też podać z sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !