Sposób przygotowania

5-6 sztuk pałki z kurczaka
pół cebuli
1 zabek czosnku
sól
pieprz
1 łyzka papryka w proszku czerwona słodka
2 łyzki margaryny
2-3 łyżki mąki (jak bedzie za mało wiecej)

--------------------------------------------------------------------

Pałki myjemy porzadnie pod bierzącą wodą.
Wcieramy w nie sól,pieprzi papryke słodka. Następnie rozgrzewamy margaryne w rondlu i wrzucamy nasze pałki.Jak juz sie zezłocą dorzucamy do nich drobno pokrojony czosnek i cebulkę. Smażymy dalej ostro na bardzo złoty kolor,żeby potem jak zalejemy wodą nasz sosik miał jakis kolorek :)
Jak cebula i czosnek już beda ostro podsmazone zalewamy wszystko gorąca wodą ok 3cm. ponad stan gotujemy ok 40 min. Potem zawieszamy wywar maką razem z wodą i gotowe :)
Podajemy z czym kto lubi .

SMACZNEGO. . . .

Ja podałam z kopytkami i ogóreczkiem małosolnym :-)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    wspaniały przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Cebula i czosnek są idealnym połączeniem z kurczakiem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !