Sposób przygotowania

Do garnka ląduje woda, umyty i pokrojony na mniejsze porcje kurczak ,wszystkie warzywa prócz ogórków , ziemniaków i marchewki(wiadomo, że warzywa trzeba obrać i umyć). Solimy dopiero jak się zagotuje i gotujemy rosół.Odlewamy do drugiego garnka tyle rosołu ile potrzebujemy na zupę,stawiamy na ogień , dodajemy marchew potartą na tarce o grubych oczkach lub kroimy w małą kostkę.Ziemniaki kroimy w małą kostkę i też wrzucamy do zupy wraz z zielem i liściem laurowym , gotujemy do miękkości warzyw.Kiszone ogórki obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobną kostkę ,podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy .Boczek pokrojony i podsmażony też ląduje w zupie , gotujemy ok. 20-30 min.Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać zaprawę do gotującej się zupy na małym ogniu co chwilę mieszając , doprawiamy solą, pieprzem i cukrem do smaku,dodać posiekamy koperek.Zdejmujemy z ognia ,dobrze wymieszać. Wrzucamy do zupy kawałki mięska bez kości .
Taką zupę zmiksowaną, ale bez boczku i pieprzu podawałam moim dzieciom jak skończyły roczek .

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszna
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !