Sposób przygotowania

Na patelni na stopionym maśle zeszklić cebulę. Dodac czosnek dobno poszatkowany, wrzucić kurki, posolic, popieprzyć. Wlać wino, zredukować. Dodac śmietanę ale tyle zeby było nadzienie geste a nie pływajace, mozna wrzucic starty ser (jakikolwiek np. gouda, pleśniak lub parmezan). W międzyczasie usmażyc nalesniki z mąki, mleka, jajek, odrobiny soli, łyzki oleju. Na kazdy nałozyć farsz zawiazac łodyzka od natki. nawet najwiekszy grzybny niejadek na takie cudo sie skusi:)
Zreszta nadzienia można dowolnie zmieniac od nastroju i koloru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    smaczne sakiewki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    I piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ładnie te sakiewki wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !