Sposób przygotowania

Cebulę obieramy ścinamy wierzchy wydrążamy i gotujemy w osolonej wodzie 5 min,następnie wyjmujemy i osączamy na ręczniku papierowym.Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę,bazylię siekamy.Nasiona pinii prażymy na patelni bez tłuszczu dodajemy miód i karmelizujemy wyjmujemy i drobno siekamy.Ser mieszamy z jajkiem,do masy dodajemy paprykę nasiona pinii,bułkę tartą,bazylię,sól i pieprz,wszystko razem mieszamy i napel;niamy cebulę.Do żaroodpornej formy wlewamy wino i oliwę,układamy cebulę,dodajemy liście laurowe i pieczemy 30 min w 220 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !