Sposób przygotowania

Pieczarki grubo poszatkować, cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać pieczarki i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, dodać do grzybów, chwilę podgrzewać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka podzielić na cząstki jak mandarynkę. Do natłuszczonego naczynia do zapiekania rozkładamy połowę frytek ważne, aby to była cienka warstwa rozłożonych frytek, bo w przeciwnym razie frytki mogą być nie dopieczone. Dlatego proponuję rozmrozić je całkowicie, na frytki cząstki jajek, które posypujemy ostrą papryką według swego uznania, na jajka położyć połowę grzybów, znowu frytki i na wierzch resztę grzybów. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni na ok. Pół godziny. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !