Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie umyć, osuszyć, posmarować grubo oliwą, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem.
Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
Piekarnik nagrzać do około 200 stopni C , kaczkę ułożyć w naczyniu do pieczenia, obrumienić na ciemno złoty kolor.
Podlać rosołem, dodać umyte rodzynki, liść laurowy, ziele angielski, skórkę otartą z pomarańcza, przykryć i dusić aż mięso zmięknie.
Pod koniec duszenia do sosu dodać sok pomarańczowy.
Kaczkę podzielić na porcję.
Sos zagęścić mąką, dodać dokładnie obrane cząstki mandarynki. Podawać do kaczki w sosjerce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !