Sposób przygotowania

Wloszczyzne obieramy i myjemy. Gotujemy 20 min w 1,5 l wody. Warzywa wyjmujemy. Odlewamy 1/4 szklanki wywaru. Studzimy.
Szparagi myjemy, obieramy, odcinamy zdrętwiale konce i glowki (glowki odkladamy). Lodygi gotujemy z groszkiem ok 8 min w 1/2 l oslodzonej wody. Pod koniec gotowania dodajemy glowki szparagow.
Lodygi szparagow wyjmujemy i przecieramy. Ponownie wkladamy do garnka.
Make mieszamy z zimnym wywarem i wlewamy do zupy. Zagotowujemy. Maslo rozcieramy z zoltkiem i kostka bulionowa. Mieszamy z kremowka i dodajemy do zupy. Podajemy z groszkiem ptysiowym

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !