Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada maślana z bazylią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: rolada maślana z bazylią

Masło o temperaturze pokojowej wykładamy na folię spożywczą i wilgotnym wałkiem wałkujemy na grubość 5 mm.Na rozwałkowane masło rozsypujemy bazylię i zawijamy.Roladę owijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki.Przed podaniem rozwijamy z folii i kroimy w plastry.Zamiast bazylii można wykorzystać rozmaryn i szałwię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2011 10:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak