Sposób przygotowania

Warzywa umyć i pokroić, kapustkę poszatkować. Wszystko wrzucić do garnka,zalać wodą, dodać kilka ziarenek ziela i 2-3 listki laurowe. Gotować na małym ogniu pod pokrywką. W tym czasie mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju (oprószyć solą i pieprzem) i osączyć z nadmiaru tłuszczu. Wrzucić do miękkich warzyw, chwilę poddusić (by smaki się połączyły). Natkę i koper posiekać i również dorzucić do garnka. Doprawić jarzynką.
***
można dla wzbogacenia dodać kostkę bulionową

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    dla ścisłości - korzeń selera w składnikach ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !