Sposób przygotowania

Udka kurczaka natrzyj pieprzem i solą z dodatkiem zmiażdżonego ząbka czosnku. Skrop sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw na 30 min do lodówki. Udka zarumień na oleju. Podlej kilkoma łyżkami wody i duś na wolnym ogniu około 10 min. Przygotuj sos. W rondelku zagotuj śmietanę. Odstaw z ognia. Włóż połamaną czekoladę i ciągle mieszając rozpuść. Dodaj starty ser. Sos dopraw pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż udka i pokrojone brzoskwinie. Polej sosem. Zapiekaj 6 min w piekarniku nagrzanym do 200*C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !