Sposób przygotowania

Mąkę i 1 łyżeczkę soli wsypać do miski. Do kubka włożyć drożdże, zasypać 1 łyżeczką cukru, wymieszać i poczekać , aż się rozpuszczą, potem wlać letnią wodę i olej.Wymieszać i wlać do miski z mąką. Wyrobić ciasto, ma być gładkie i elastyczne, w zależności od mąki może tak być , że trzeba będzie jej trochę dosypać lub tez dolać wody. W każdym bądź razie ciasto ma się nadawać do wałkowania. Po wyrobieniu odstawić w cieple do wyrośnięcia. Jak ktoś posiada mikrofalę polecam włożyć ciasto do niej na 10 sekund, wtedy szybciej wyrasta.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu zrumienienia.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    NA ZDJECIU CIASTO Z DODATKIEM MAKI PELNOZIARNISTEJ(ROBIONE DLA DZIECI)
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    lubimy drożdżowe:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Warto sobie zapisać przepis na to ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    zawsze super rośnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !