Sposób przygotowania

Umyj rabarbar i pokrój na małe kawałki. Umyj truskawki, usuń szypułki i pokrój na mniejsze części. Wrzuć do garnka pokrojony rabarbar, zalej wodą, dodaj truskawki, cukier, wino i gotuj przez ok. 15 minut. Przelej zupę przez sito do drugiego garnka, zagrzej na wolnym ogniu z przekrojoną wzdłuż laską wanilii. Wymieszaj mąkę kukurydzianą z 2 łyżkami wody, a następnie dodaj do zupy, doprowadź do wrzenia i odstaw do ostygnięcia. Usuń wanilię, zamieszaj i schłódź. Chłodnik podawaj z lodami, udekorowany listkami mięty.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !