Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec z kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dkg
mleko 3/4 szklanki
woda 3/4 szklanki
jajko 3 szt
słonina 20 gram
sól do smaku
Nadzienie:
kapusta kiszona 80 dkg
kiełbasa zwyczajna 30 dkg
grzyby suszone 50 gram
cebula 2 szt
mąka 1,5 łyżki
tłuszcz 3 łyżki
sól
pieprz
przyprawa do zup
tłuszcz do formy
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec z kapusty

Mleko łączymy z wodą,mąkę wsypujemy do naczynia,dodajemy jajka,sól i powoli wlewamy mleko z wodą mieszając trzepaczką.Rozgrzewamy patelnię smarujemy słoniną i wlewamy cienką warstwę ciasta rozprowadzając równomiernie po całej patelni.Smażymy z obu stron lekko rumieniąc.Usmażone naleśniki układamy na odwróconym do góry dnem talerzu,przesypując bułką tartą.Grzyby myjemy moczymy gotujemy i kroimy w paseczki.Kapustę kroimy zalewamy małą ilością wywary z grzybów i gotujemy do miękkości.Kiełbasę obieramy,kroimy w cienkie plasterki i lekko zrumieniamy na tłuszczu.Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy mąkę zarumieniamy i mieszamy z kapustą,kiełbasą grzybami i przyprawami i chwilkę podduszamy.Okrągłą formę o grubum dnie smarujemy tłuszczem układamy naleśniki przekładając kapustą,polewamy ketchupem i tłuszczem.Zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.07.2011 22:53
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak