Sposób przygotowania

Mięso oczyścić i osuszyć. Cebulę i czosnek posiekać, lekko zeszklić na oleju. Wystudzone dodać do mięsa razem z jajkiem. Doprawić pieprzem, solą ziołową i ewentualnie zwykłą. Posiekany koperek (pół wiązki) wmieszać do mięsa i zagęścić bułką tartą. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na oleju.
Przecier pomidorowy wlać do garnka, dodać śmietanę do zup (do uzyskania odpowiedniej konsystencji), bazylię,oregano i doprawić do smaku. Chwilę potrzymać na małym ogniu.
Naczynie żaroodporne natłuścić. Ułożyć kotleciki i zalać sosem. Posypać startym serem i zapiec ok 25min w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !