Sposób przygotowania

Przygotowaną i pokrojoną na kawałki dynię (bez skórki, pestek i miękkiego miąższu) gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego, około 6 minut.Na patelni rozgrzać olej.Dodać dynię, miód, lekko posiekane orzechy, żurawinę i trzy łyżki warzywnego wywaru.Dusić około 4 minuty.Pod koniec smażenia dodać pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Przyprawić chili i solą.Mięso pokroić na niezbyt grube plastry.Rozbić tłuczkiem.Przyprawić solą i pieprzem.Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Kotlety schabowe podawać razem z pikantną dynią.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    ciekawe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !