Sposób przygotowania

Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.Natkę umyć,osuszyć i posiekać.Mięso mielone zagnieść z twarogiem ,cebulą,natką i oregano ,doprawić do smaku solą,pieprzem i musztardą.Uformować małe frykadelki.Paprykę i dymkę oczyścić,umyć i pokroić na kawałki.Pieczarki oczyścić i umyć.Na wykałaczki nadziewać naprzemian po dwie frykadelki ,kawałki warzyw i listki laurowe.Na dużej patelni rozgrzać olej,podsmażyć na nim szaszłyki z każdej strony na złoty kolor.Przygotować sos:mięte opłukać,osuszyć,oberwać 12dużych listków i drobno je posiekać .Pozostałe gałązki mięty odłożyć do dekoracji.Jogurt wymieszać z posiekaną miętą,sokiem i skórką z cytryny ,doprawić do smaku solą i pieprzem.Sos miętowy przelać do sosjerki podawać do szaszłyków .Gotowe danie udekorować gałązkami mięty i cząstkami cytryny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ekstra te szaszłyki na sezon grillowy:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !