Sposób przygotowania

Szparagi myjemy odcinamy stwardniałe końce i obieramy z włóknistej skórki i wkładamy do zimnej wody aby nie sczerniały,następnie związujemy w pęczki i wkładamy do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i gotujemy pod przykryciem,po ugotowaniu wyjmujemy odsączamy i rozwijamy.Mąkę mieszamy z jajkami wlewamy cienkim strumieniem mleko połączone z wodą i olejem i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką.Szparagi maczamy w cieście i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w sam raz na obecny sezon szparagowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !