Sposób przygotowania

Zagotować w garnku 2 szklanki wody, włożyć umytą i oskrobaną włoszczyznę, mięso, posolić i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie, po czym odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, włożyć do rondla, dodać pokrojone w kostkę mięso i ziemniaki, wywar i dusić na wolnym ogniu. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w półplasterki ogórki oraz warzywa z wywaru, bez pora, doprawić solą i pieprzem. Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !