Sposób przygotowania

Galaretkę sporządzić.Ugotowaną kurę obrać z kości,a mięso pokrajać w kostkę średniej wielkości.Na dnie naczyń jednoporcjowych ułożyć elementy dekoracyjne np.groszek zielony lub marchewkę pokrajaną w półplasterki lub drobniejsze cząstki i zalać je tężejącą galaretką.Po stęrzeniu włożyć pokrajane mięso i wlać galaretę.Odstawić w chłodne miejsce do skrzepnięcia.Zastudzona galarete wyrzucić na talerzyki lub półmisek okrągły,ozdobić liśćmi sałaty i cząstkami pomidorów.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Do czego 2szt białka , jeśli w przepisie nic nie ma o białkach.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !