Sposób przygotowania

Rozmieszać mleko z jajkami, dodać mąkę, odrobinę soli, wyrobić ciasto i dodać ciepłej wody, tyle aby ciasto było płynne oraz olej. Usmażyć cieniutkie naleśniki. Powinno wyjść kilkanaście sztuk (14-18)
Kapustę ugotować, odparować wodę i posiekać. Cebule obrać. Pokroić pieczarki i cebule i podsmażyć. Kiełbasę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Do patelni dołożyć kapustę i kiełbasę, oprószyć mąką i wszystko zasmażyć. Formę wysmarować tłuszczem. Układać warstwowo naleśniki i farsz. Zaczynając od naleśnika i kończąc na nim. Przycisnąć i zapiec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !