Sposób przygotowania

Śmietankę zmieszać z utartym serem , posolić , popieprzyć .Na dno kokilki do zapiekania włożyć masło. Wlać śmietankę z serem i przyprawami .Delikatnie wbić jajka tak by żółtka się nie rozlały. Rozgrzać piekarnik. Do głębokiego naczynia ( brytfanki ) wlać wody , wstawić kokilkę z jajkami ( wody ma być tyle by sięgała do wysokości ¾ kokilki ).Wstawić do piekarnika .Zapiekać ok. 7-10 minut od chwili gdy woda w brytfance zacznie się gotować .Trzeba pilnować i sprawdzać patyczkiem do ciast – gdy żółtko zaczyna się ścinać potrawa jest gotowa .Ostrożnie wyjąć kokilkę z piekarnika .Posypać z wierzchu dodatkami ( drobno pokrojona wędzonka, podsmażone pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojony szczypiorek), popieprzyć .Podawać z chrupiącym tostem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooooooooooo
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    wygląda fantastycznie i bardzo apetycznie! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !