Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Filety kroimy w kostkę i dusimy na patelni w bulionie (1 kostkę rosołową rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku). Gdy się poddusi odlewamy bulion i pozostawiamy go. Wlewamy na patelnię z kurczakiem trochę oleju i mocno przyprawiamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażamy razem aż kurczak się zrumieni. Następnie wrzucamy do malaksera zawartość patelni, garść wcześniej podgotowanych grzybów (wystarczy 5 minut) i zalewamy bulionem. Miksujemy i powinna wyjść jednolita papka :)
Do papki dodajemy 1 jajko i 1 łyżkę bułki ziemniaczanej i mieszamy.
Na środku każdego naleśnika kładziemy farsz, zawijamy z 3 stron, odwiniętą końcówkę smarujemy jajkiem do panierowanie ( jajka roztrzepane z Kucharkiem). Składamy na pól i przyklejamy końcówkę. Następnie cały zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Szczególnie pysznie smakują z sosem grzybowym.
SMACZNEGO :)
* Farsz wystarczy na 6 krokietów ale się ich nie zwija więc jest dużo farszu w środku.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wyglądają zabójczo:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    JAKIE APETYCZNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !