Sposób przygotowania

Z udek zdjąć skórę i wyjąć kości, obtoczyć w mące. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę ,wkładać po kilka kawałków kurczaka i smażyć ze wszystkich stron ,aż się zarumienią.Usmażone osączyć na ręczniku papierowym.Do tego samego garnka wkładamy pokrojona w kostkę cebulę,czosnek,skórkę cytrynową i łyżkę cukru,mieszamy na wolnym ogniu,aż cebula się zarumieni.Koper włoski kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do garnka smażymy kolejne 5 minut po czym wlewamy wino ,podgrzewamy do momentu odparowania połowy wina.Dodajemy pomidory razem z zalewą,koncentrat,wywar,pozostały cukier i kurczaka.doprowadzamy do wrzenia ,następnie dusimy ok 30 minut.Dodajemy fasolę i dusimy pod przykryciem aż będzie miękka fasola.Przed podaniem posypujemy posiekaną natką

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    fajne
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !