Sposób przygotowania

Rybę pokroić na niewielki kawałki. Białko roztrzepać widelcem z dodatkiem szczypty soli, wymieszać dokładnie z wódką i 1,5 łyżki mąki kukurydzianej, aż powstanie gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor. Wyjąć osączyć na papireowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu, trzymać w ciepłym miejscu. Bulion zagotować, dodać cukier, ocet, imbir, oraz resztę mąki kukurydzianej, rozprowadzonej w niewielkiej ilości zimnej wody. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Wrzucić obsmażoną rybę, delikatnie wymieszać i mocno podgrzać. Posypać natką

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !