Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z masłem na drobną kruszonkę. Dodać jajko, mleko i szybko wyrobić. Uformować z niego kulę i wstawić na godzinę do lodówki. Kalafiora podzielić na różyczki i gotować 7-8 minut, odcedzić. Sery żółte pokroić w kostkę, pleśniowy pokruszyć. Śmietankę zagotować na małym ogniu, wrzucić do niej sery i mieszać aż się rozpuszczą. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, dodawać po jednym jajku, energicznie ubijając rózgą, doprawić do smaku solą i pieprzem.Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Formę do tart wylepić ciastem. Gęsto ponakłuwać ciasto widelcem, rozłożyć na wierzch różyczki kalafiora, zalać ciepłą masą serową i włożyć do piekarnika na 45-50 minut. Podawać na gorąco jako wykwintne danie kolacyjne z sałatką z pomidorów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    po prostu super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !