Sposób przygotowania

Nieobrane ziemniaki gotować 20-30 minut (w zależności od wielkości) w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, lekko ostudzić, obrać i pokroić w plasterki. Endywię oczyścić, umyć i pokroić w paski grubości 2 cm. Szalotki obrać i posiekać. Masło podgrzać na patelni i zeszklić na nim szalotki. Serwatkę połączyć z musztardą i olejem, doprawić solą i pieprzem, dodać podduszone szalotki i 3 łyżki szczypiorku. Do dużej salaterki włożyć jeszcze ciepłe ziemniaki oraz endywię i wymieszać z sosem musztardowy. Sałatkę posypać resztą szczypiorku i od razu podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !