Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone z salsą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 10 szt
oliwa 150 ml
ananas z puszki 10 g
papryka 1/2 szt
papryczka chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone z salsą

Sok wyciśniety z pomarańczy wymieszać z oliwą, dodać starty imbir, kolędrę i plasterki ananasa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Powstałą marynatą zalać udka, przykryć i pozostawić je w marynacie na ok 12 godzin.Salsa: w kostkę pokroić owoce i paprykę, doprawić chilli, cukrek i sokiem z limonki.piec przez 30 min. w naczyniu żaroodpornym. podawać z salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak