Sposób przygotowania

Schab umyć, sparzyć wrzątkiem, natrzeć solą i majerankiem, krótko obsmażyć na tłuszczu. Kiedy mięso zrumienieje, wlać szklanke wody i dusić do miękkości. Śliwki umyć, namoczyć w ciepłej przegotowanej wodzie przez ok 3,5 godz., pokroić w paski, usuwając wcześniej pestki. pokrojony na porcje schab wkładamy do sosu otrzymanego podczas duszenia, dodajemy paski ze śliwek i dusimy ok. kwadransa. podajemy na półmisku polane przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    robiłam dziś schabowe ale inne,ten pomysł wydaje mi się lepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    brzmi apetycznie szkoda że zdjęcia niema
  • 2
    original
    Opublikowano

    Milena87

    świetny schab

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !