Sposób przygotowania

Cebule obieramy i siekamy. Pieczarki osączamy i kroimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i wraz z ogórkami kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajko, dodajemy połowę cebuli, 1/2 zmiażdżonego czosnku i mąkę. Mieszamy i doprawiamy. Smażymy dość duże placki. Mięso myjemy i kroimy w 1-cm kostkę. Podsmażamy. Dodajemy pozostałą cebulę, goździki, ziele angielskie i liście laurowe. Dusimy 20 min., podlewając wodą Wsypujemy pieczarki, paprykę i ogórki. Po 5 min. dodajemy koncentrat i resztę czosnku. Doprawiamy. Podajemy z plackami. Polewamy śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mnie ciekawi dlaczego nazywają się \"po bieszczadzku\"? przyznam, że nie rozumiem bo nic bieszczadzkiego, regionalnego w nich nie ma, ale pewnie jest jakieś logiczne wytłumaczenie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !