Sposób przygotowania

Rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę. Wrzucić go do garnka razem z cebulą i cukrem, dodać pokrojone śliwki. Dusić do miękkości, mieszając, żeby się nie przypaliło. Dolać sok z pomarańczy i ocet winny. Dodać paprykę i gałkę muszkatołową. Dusić tak długo, aż masa zgęstnieje (ok.40 minut). Nałożyć w słoiki i pasteryzować 15-20 minut. Podawać do mięs i wędlin.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo pomysłowe. Muszę spróbować w następnym sezonie rabarbarowym
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Dodaję do :mojej księgi" ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !