Sposób przygotowania

Mięso opłucz, osusz, pokrój w paseczki i lekko posól. Sok pomarańczowy wymieszaj z wytrawnym białym winem. Dodaj starty imbir i cukier(najlepiej brązowy). Składniki marynaty lekko podgrzej, starannie wymieszaj. Dodaj umyte i pokrojone na połówki morele. Marynatę ostudź, włóż do niej przygotowane mięso i odstaw na kilka godz do lodówki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Włóż osączone mięso oraz morele. Krótko przysmaż na małym ogniu. Cebulę obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Wsyp kurkumę. Zawartość patelni zalej bulionem. Duś pod przykryciem 10-15 min. Powstały sos zagęść śmietanką. Danie dopraw sola i pieprzem. Podawaj z ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !