Sposób przygotowania

Cielęcinę bardzo drobno posiekać.Czosnek obrać i posiekać. Kolendrę opłukać i także posiekać. Masę mięsną wymieszać z czosnkiem, połową kolendry, musztardą i słodką papryką. Odstawić do lodówki. Resztę kolendry wymieszać na pastę z solą, pieprzem, papryką ostrą i oliwą. Bakłażana pokroić na kwadraty o wielkości 3 cm. Kwadraty mięsa i bakłażana nasmarować masą mięsną. Na szpadki nadziewać na przemian faszerowane mięso i faszerowanego bakłażana. Szaszłyki grillować przez ok. 20 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    W zeszłym roku byłam w Turcji i jadłam podobne szaszłyki :) Mięso do kebaba też nadziewają na wykałaczki i robią na ruszcie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !