Sposób przygotowania

Na patleni tefloneowej na stopionym maśle zeszklić cebule pokrojone w kostke. Doda oczyszczone kurki, wieksze pokroic małe zostawic w całosci. poddusic chwilke, zalać winem, zredukować. Dodać smietane, starty ser lub plesniaka pokruszyc wszytko razem wymieszac, chwile poddusic zeby ser sie stopił. Doprawic sola,pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron i nagrzać piekarnik. Ostudzone, odcedzone łódeczki nadziać sosem, ja robiłam to łyzeczka upychajac je ostatecznie paluchem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, Wszystko zalac reszta sosu jesli pozostał, posypac serem startym i natka. Zapiekać ok. 20 minut.

Szybko i pysznie. corka dzis powiedziała ze to było arcydzieło:) po 5 muszlach miała dosc.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna158

    dodaje do ulubionych i nie omieszkam jutro spróbować przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    świetne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wprost krzycza: jestesmy pyszne, zjedz nas ;D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !