Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalmarów na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 30 dag
pomidorki 30 dag
rukola 1 garść
sałata 1\\2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 1\\3 szklanki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalmarów na ciepło

Rozmroź i odcedź kalmary.Na rozgrzanym maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek.Składniki chwilę podsmaż.Do tłuszczu na patelni dodaj ocet,oliwę i musztardę,dopraw solą,pieprzem i szczyptą cukru.Po 10 minutach dodaj kalmary.Całość podsmaż jeszcze około 10 minut.Do salaterki włóż pomidorki,sałatę i rukolę.Gotowym sosem polej sałatkę.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 21.08.2011 23:42
oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak