Sposób przygotowania

Sześć porów odkładamy w całości,pozostałe obieramy z twardych liści i nacinamy wzdłuż na 4 części,dokładnie płuczemy i drobno kroimy.Odłożone pory płuczemy i obgotowujemy je w całości wrzucając je do osolonego wrzątku na 5 min.W rondelku rozgrzewamy tłuszcz dodajemy pory i dusimy na wolnym ogniu 30 min często mieszając.Następnie pory miksujemy dodajemy sól i pieprz wkładamy do naczynia i trzymamy na parze.Resztę masła zarumieniamy na złoty kolor i dodajemy po troszku do musu cały czas mieszając,następnie dodajemy śmietanę.Wykładamy do salaterek dekorujemy odłożonymi ugotowanymi w całości porami które wcześniej smarujemy delikatnie olejem.Podajemy do pieczonych mięs .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !