Sposób przygotowania

Cebulę podsmażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor.Dodać mięso i usmażyć na rumiano.Ostudzić,następnie dodać ryż,doprawić sola i pieprzem,papryką i czosnkiem.Papryki oczyścić i faszerować mięsem.Włożyć je do garnka z osoloną lekko wodą.(woda nie może zakrywać ich całkiem).Gotować 40 min.Przygotować sos:Z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać i podsmażyć.Doprawić solą i cukrem,można dodać odrobinę kwaśnej śmietany.Polać gotowe papryczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna nazwa dla papryczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    no nazwa ciekawa:) jak i przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetnie je nazwałaś,są pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    lux
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nazwa bombowa,z pewnością też smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !