Sposób przygotowania

Mięso umyć,osączyć,pokroić w plastry w poprzek włókien.Oprószyć pieprzem ,zrumienić z obu stron na oliwie i przełożyć do rondla .Cebule obrać ,drobno posiekać,zeszklić na maśle i dodać do mięsa.Wlać wino,mięso posolić i dusić na małym ogniu do miękkości około 20min.Grejpfruty umyć.Z jednego wycisnąć sok i wlać do mięsa przed końcem duszenia,dodać szałwie i cukier.Drugi grejpfrut obrać,podzielić na cząstki i oczyścić z białej błony.Mięso wyłożyć na półmisek ,polać sosem z duszenia,przybrać grejpfrutem i listkami szałwi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !