Sposób przygotowania

Kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem, włóż do worka foliowego razem z kilkoma gałązkami rozmarynu i 2-3 łyżkami oleju. Worek szczelnie zakmnij, potrząśnij nim, aby olej oblał całą tuszę. Odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin. Grzyby suszone wupłucz, zalej w miseczce wrzątkiem i odstaw do namoczenia, a potem ugotuj do miękkości.Pieczarki oczyść, pokrój przesmaż na rumiano na obrobinie oleju. Wątróbki opłucz, posiekaj i przesmaż na tej samej pateli. Kajzerkę namocz w połowie śmietany, wymieszaj z ugotowanymi i posiekanymi grzybami suszonymi, watróbką oraz pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Kurczaka przełóż do brytfanny, napełnij farszem. Posmaruj resztą śmietany i posyp papryką. Piecz 90 min w temp. 180 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !