Sposób przygotowania

Grzybki moczymy na noc w letniej wodzie. Kapustę płuczemy( nie powinna być zbyt kwaśna). Następnie zalewamy ją wodą i gotujemy. Po 2 godzinach gotowania odcedzamy, zalewamy wodą i dalej gotujemy. Grzybki drobno kroimy. Dodajemy je do kapusty razem z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym. Gotujemy dalej. Wędlinę i cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez około 1 godzinę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    najlepsza, tak jak bigos, po kilku dniach i odgrzewana
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszniutka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    na sam widok człowieka ochota nachodzi...pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam bigosik właśnie taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Moja ulubiona!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    superowa
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wspaniała do obiadu
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !