Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
czosnek 2 ząbki
musztarda
sól
olej
suszone zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone żeberka

Żeberka pokroić na kawałki tak aby w każdym była kostka. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z solą, pieprzem, ziołami, łyżeczką musztardy. Przygotowaną marynatą posmarować żeberka i odstawić na 5-6 godzin. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć żeberka, przykryć i dusić do miękkości. Podawać z musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.08.2013 09:30
takie mięsko lubię bardzo:)
olkaaa 11.05.2013 14:22
po prostu pycha
alaaa 13.05.2012 19:10
pyszne,,
Ela15 24.05.2011 21:45
świetne
rzenia15 21.05.2011 21:00
pycha
Robert10 20.05.2011 09:00
pyszności
Ania67 18.05.2011 09:50
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak